Rémi Decroix pochádza z Lille, mesta severne od Paríža, ale Vysočinu už považuje za svoj domov.
Svoje kuchárske zručnosti zdokonaľoval v reštauráciách po celom svete vrátane Francúzska, USA, Nórska a Švajčiarska. Viedol kuchyňu v pražskej reštaurácii Bistrot de Marlene, ktorá ako prvá v Českej republike získala ocenenie Michelin Bib Gourmand.
Dnes Rémi Decroix využíva svoje viac ako 30-ročné skúsenosti vo vlastnej reštaurácii Bistrot de Papa. Jeho rodinný podnik, v ktorom všetky jedlá pripravuje sám, je zvyčajne rezervovaný niekoľko týždňov vopred. Priamo v útulnom interiéri jeho chalupy v Horných Dubeniciach môžu hostia ochutnať francúzsku klasiku, ako sú pečené slimáky, žabie stehienka, cibuľový bôčik, hovädzie po burgundsky alebo iné recepty zo sezónnych surovín.
V jeho jedálnom lístku nájdete mäso z miestnych fariem, suroviny z okolia a napríklad aj huby, ktoré rád sám zbiera v okolitých lesoch. Rémi dáva prednosť tradičným a jednoduchým jedlám, v ktorých vyniknú chute.