Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 

Alexia Falcone

Alexia Falcone

Alexia Falcone ľúbi Paríž

Paríž je pre Alexiu nielen domovom, ale jeho pestré trhy sú neustálym zdrojom inšpirácie.  Francúzsko-americká šéfkuchárka začala svoju kariéru na škole kulinárskych umení Ferrandi a ďalej sa zdokonaľovala na miestach, ako je prestížne lahôdkarstvo Fauchon.


Dlhé roky vlastnila a prevádzkovala francúzsku reštauráciu v štáte New York a potom pôsobila ako šéfkuchárka reštaurácie Pomze v Paríži, ktorá získala hviezdičku Bib Gourmand od Michelina. Alexia si našla svoje miesto v Českej republike, v súčasnosti ako šéfkuchárka hotela Paloma. Do Českej republiky sa vrátila po mnohých rokoch - v 90. rokoch minulého storočia okrem iného viedla kuchyňu brasserie Circle Line, ktorá bola v roku 1997 vyhlásená za najlepšiu reštauráciu v Prahe.


Pre zimné menu Bageterie Boulevard si Alexia vybrala obľúbenú polievku z hotela Paloma so sladkou mrkvou a francúzskym kari.  Obe bagety v tomto menu využívajú ako inšpiráciu produkty z regiónu Ile de France v Paríži vo Francúzsku.  Jedna má všetky chute ikonickej francúzskej cibuľovej polievky spracované do chrumkavej bagety a druhá kombinuje tavený syr brie z tohto regiónu a sezónne hrušky s výrazným dresingom z francúzskej horčice.
Parížske menu šéfkuchára Alexia Falconeho si môžete vychutnať vo všetkých reštauráciách Bageterie Boulevard.

 

Parížsky box pro 2

Parížsky box pro 2

Bageta Cibuľový gratin a bageta Kurča, Brie & hruška, 5 ks cheddar fingers, Patatas s domácou tatárskou omáčkou

Cibuľový gratin so šunkou a Gruyère

Cibuľový gratin so šunkou a Gruyère

Francúzska šunka, cibuľa v bielom víne s tymiánom, rozpečený syr Gruyère a rukola

Kurča, Brie & hruška

Kurča, Brie & hruška

Kuracie prsia v provensálskom korení, Brie, plátky marinovaných hrušiek, dijonský dresing a rukola

Mrkvová Vadouvan

Mrkvová Vadouvan

Krémová mrkvová polievka s francúzskym kari Vadouvan, zdobená plátkami mandlí a tekvicovými semienkami

Predchádzajúce chef menu

BURGUNDSKÉ CHEF MENU Istanbulské Chef Menu Katalánské Chef menu Zapomenuté recepty z 60. let Belgické Chef menu Chef menu Balkán Chef menu Provence Švýcarské Chef menu Chef menu z Farmy Trentino Chef menu Dánské Chef menu Izraelské Chef menu Pyrenejské Chef menu Slovenské Chef menu Marcela Ihnačáka Portugalské Chef Menu Italské Chef Menu z Piemontských vinic Tyrolské Chef Menu Britské Chef menu Saint-Tropez Chef Menu Chef menu z Apulie Zimní Chef menu mistra české kuchyně Skandinávské Chef Menu Toskánské chef menu Jaro v Marche Alpské Chef Menu Martina Kortuse Chef menu Miroslava Kaliny Greek Style Asijské chef menu Rakousko-uherské zimní chef menu Hvězdná zima

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz