Paríž je pre Alexiu nielen domovom, ale jeho pestré trhy sú neustálym zdrojom inšpirácie. Francúzsko-americká šéfkuchárka začala svoju kariéru na škole kulinárskych umení Ferrandi a ďalej sa zdokonaľovala na miestach, ako je prestížne lahôdkarstvo Fauchon.
Dlhé roky vlastnila a prevádzkovala francúzsku reštauráciu v štáte New York a potom pôsobila ako šéfkuchárka reštaurácie Pomze v Paríži, ktorá získala hviezdičku Bib Gourmand od Michelina. Alexia si našla svoje miesto v Českej republike, v súčasnosti ako šéfkuchárka hotela Paloma. Do Českej republiky sa vrátila po mnohých rokoch - v 90. rokoch minulého storočia okrem iného viedla kuchyňu brasserie Circle Line, ktorá bola v roku 1997 vyhlásená za najlepšiu reštauráciu v Prahe.
Pre zimné menu Bageterie Boulevard si Alexia vybrala obľúbenú polievku z hotela Paloma so sladkou mrkvou a francúzskym kari. Obe bagety v tomto menu využívajú ako inšpiráciu produkty z regiónu Ile de France v Paríži vo Francúzsku. Jedna má všetky chute ikonickej francúzskej cibuľovej polievky spracované do chrumkavej bagety a druhá kombinuje tavený syr brie z tohto regiónu a sezónne hrušky s výrazným dresingom z francúzskej horčice.
Parížske menu šéfkuchára Alexia Falconeho si môžete vychutnať vo všetkých reštauráciách Bageterie Boulevard.