Strč hlad do kapsy
s mobilní aplikací BB

 
 

Manifest

Európska kuchyňa do každej ruky

Čo dostanete, keď spojíte chrumkavú bagetu so šéfkuchárom? Chrumkavého kuchára? Nie. Kulinársky zážitok dostupný každému, kto v sebe chce prebudiť gurmána. A rýchly spôsob, ako objaviť rozmanité bohatstvo európskej gastronómie. Vyskúšali sme to.

Dali sme voľnú ruku špičkovým európskym kuchárom a do rúk bagetu. A oni ju naplnili tým najlepším z regionálnych kuchýň starého kontinentu. Jednoznačne dokázali, že fast food vôbec nemusí byť kompromisom. Nielen preto vždy hovoríme, že šéfkuchár má pravdu.

Rýchle občerstvenie pre náročných

V dnešnom rýchlom svete ponúkame výnimočný chuťový zážitok, na ktorý nebudete musieť dlho čakať, aby ste si ho vychutnali všetkými zmyslami.

Sme exprès gourmet. Koncept moderných reštaurácií so štýlovou atmosférou, ktoré rozmaznávajú zákazníkov gurmánskymi špecialitami vytvorenými podľa receptov šéfkuchárov. Pripravujeme ich z čerstvých regionálnych surovín, v čerstvých chrumkavých bagetách a iných variantoch nadýchaného pečiva.

Okrem našich preslávených čerstvo plnených bagiet sa značka Bageterie Boulevard spája so zlatistými pečenými zemiakovými patátami, hustými krémovými polievkami, domácim ľadovým čajom, jogurtom, freshe či bohatým raňajkovým menu.

Pravidelne obmieňame naše sezónne menu šéfkuchára, ktoré je vždy inšpirované kuchyňou vybraného európskeho alebo svetového regiónu, takže každú sezónu môžete ochutnať nové špeciality vrátane tých z radu Balanced Calories, ak si strážite štíhlu líniu.

Zastavte sa v jednej z reštaurácií Bageterie Boulevard na starostlivo a rýchlo servírované gurmánske pochúťky v ľahkom francúzskom štýle.

Tešíme sa na vás.

História

História Bageterie Boulevard je spojená so vznikom bulváru ako novinového žánru. Neveríte tomu? Potom si to pozrite.

Paríž 1940

Podľa legendy sa všetko začalo počas nacistickej okupácie Paríža, keď bolo v meste úplne zakázané vydávať noviny a všetky novinové redakcie boli zatvorené. Pre väčšinu novinárov to znamenalo stratu zamestnania a nutnosť nájsť si nové živobytie. Pierre Miette a Francoise Beurre, ktorí dovtedy pracovali v malej redakcii "JOURNAL D᾿HIER", sa zamestnali v neďalekej pekárni. Vždy sa volala Boulangerie Boulevard, pretože sa nachádzala na rohu dvoch širokých ulíc.

Napísané stručne, vytlačené ručne

A tak, zatiaľ čo cez deň predávali v obchode, v noci písali a tlačili to, čo vybrali od zákazníkov za pultom. Zostrojili si primitívny tlačiarenský stroj, ktorý pozostával zo zásobníka na atrament a jednotlivých slov. Vyrobili ich z použitých foriem na cukríky. Museli ich použiť veľmi obmedzený počet, ale na písanie krátkych článkov, informácií z druhej ruky a drobných anekdot to stačilo. Ľuďom sa ich jednoduchý štýl páčil a obaly na bagety sa stali jediným necenzurovaným zdrojom informácií pre miestnych obyvateľov.

Nápad z prednej strany (pre bagety)

Novinári však nezapreli svoju pôvodnú profesiu. So záujmom počúvali, o čom sa zákazníci v rade na čerstvé bagety medzi sebou rozprávajú. Boli to rôzne príbehy o najnovšom dianí v meste. Pierra a Francoisa napadlo, že by zachytené správy mohli vytlačiť na papier, do ktorého balili pečivo.

Prvý povojnový bulvár

Po vojne si Pierre a Francoise otvorili vlastnú redakciu a 1. januára 1946 vyšlo prvé číslo ich jednostránkového bulváru. Považoval sa za prvého predstaviteľa nového žánru, pretože sa jedinečne zameriaval na miestne záležitosti a pre svoj úplne nezvyčajný formát, nadmernú veľkosť titulkov a veľmi obmedzený počet použitých slov. Nie je náhoda, že bol pomenovaný podľa pekárne, kde sa to všetko začalo. A tak sa zrodil prvý bulvár...

Chef menu: Nápady od majstrov kuchárov

Na naše sezónne menu sme naozaj hrdí. Pripravujú ich šéfkuchári, ktorí sa preslávili v tomto odvetví, a ich recepty môžete ochutnať v najprestížnejších reštauráciách. V minulosti to boli Roman Dolejš, David Šašek, Titus Eliáš, Pavel Sapík, Kamu, Lubo Mikuš, Mirek Kalina, Martin Kotrus a ďalší. Všetkých si môžete pozrieť nižšie.

Jedenkrát za štvrťrok obmieňame kuchárske menu, ktoré je vždy pripravené podľa najnovších gastronomických trendov, tematicky a z originálnych sezónnych surovín.

Aktuální Chef menu -

Kvalita a originalita

Nie sme reštaurácia rýchleho občerstvenia. Sme exprès gourmet! To znamená, že naše jedlá pripravujeme rýchlo, ale nerobíme kompromisy v kvalite a chuti našich špecialít. Používame sezónne a miestne suroviny, ktoré náš tím starostlivo vyberá a hodnotí. V bagetách BB však nájdete aj originálne suroviny, ktoré sú typické skôr pre luxusnejšie reštaurácie.

Kontakty

Martina Hájková
marketing
mhajkova@bb.cz

Markéta Krejčíková
expansion & franchise manager
mkrejcikova@bb.cz

Personalista
prace@bb.cz
Kariéra

BB BOX
info@bbbox.cz

Crocodille ČR, spol. s.r.o.
Poděbradská 55/88
198 00 Praha 9

Telefon recepce:
283 061 711

Fax recepce:
283 061 723

IČ: 43001343
DIČ: CZ 699003920

Praha 1 - BB Koruna

Václavské náměstí 1
Na Příkopě 2
Praha 1
navigovat

Otevírací doba:

Pondělí - Sobota
08:00 - 23:00
Neděle
08:00 - 22:00

Konakty

M: 732 341 445
E: bb_pha_koruna@boulevard.cz